Over DiabetesBaas

Heb je diabetes en wil je zoveel mogelijk uit het leven halen?

Wil je bewust je eigen keuzes maken, sterker in je schoenen staan en vol overtuiging kiezen voor jezelf en jouw gezondheid? Kies dan voor de DiabetesBaas-leefstijl en word weer leider over jouw leven.

Kiezen voor jezelf betekent dat je het heft in handen neemt! Doe nu de DiabetesBaas Vitaliteit Scan en weet waar je staat!

Monique Lageweg - DiabetesBaas

Ik ben Monique Lageweg, erkend leefstijlcoach en eigenaar van het platform DiabetesBaas.nl.  DiabetesBaas is een identiteit en leefstijl die mensen zich eigen kunnen maken. Via dit platform, via mijn coachingspraktijk en met mijn boek wil ik mensen daarbij ondersteunen.


Het is mijn missie om mensen met diabetes meer bewust te maken van hun eigen kracht en de verantwoordelijkheid te nemen over hun diabetes. 


Het is een proces om de baas over je Diabetes te worden, en dit proces gaat gepaard met vallen en opstaan. Het is mijn passie om mensen te verbinden en te steunen ook de Baas over hun Diabetes te zijn.

DiabetesBaas Haal het maximale uit jouw leven met diabetes

Over Monique Lageweg

Op mijn tiende (1979) werd bij mij diabetes type 1 geconstateerd. In de loop van de tijd is de zorg voor mensen met diabetes sterk veranderd. Zo begon ik met een glazen spuit die dagelijks werd uitgekookt. Ook moest ik 6 keer per dag een vastgestelde hoeveelheid eten.  Gelukkig verbeterde de zorg zich en kon ik gebruik maken van nieuwe ontwikkelingen. Inmiddels gebruik ik een insulinepomp met een glucosesensor. 

Tientallen jaren worstelde ik met deze ziekte en liet ik mij beperken door alles wat niet (meer) kon. Maar de grootste beperkingen, zo ontdekte ik gaandeweg, waren mijn eigen gedachten en hoe ikzelf met de situatie omging. 

In 2008 gooide ik het roer om. Ik besloot niet langer de controle en de verantwoording over mijn leven met diabetes aan anderen over te laten. Ik maakte een krachtige keuze mijn leefstijl aan te passen en niet langer lijder maar leider te. worden. Het vergde vooral een mentaal groeiproces. Dat proces bracht mij uiteindelijk tot het ontwikkelen van een eenvoudige maar doeltreffende leefstijlmethode: DiabetesBaas.

Mijn carrière in vogelvlucht

Auteur: DiabetesBaas Haal het maximale uit jouw leven met diabetes

Leefstijlcoach DiabetesBaas

Beleidsadviseur Leren en Ontwikkelen in diverse organisaties 

Freelance projectleider DiabetesZorg

Diabetes deskundig apothekersassistente

DiabetesBaas Haal het maximale uit jouw leven met diabetes

Auteur

In dit boek neem ik je stap voor stap mee in de zes pijlers van de DiabetesBaas-leefstijl: van kennis, kracht en keuze naar durven, doen en delen. Daarmee kan ook jij jouw diabetes de baas worden. De eerste stap is het lezen van dit boek.

gecertificeerd OERsterk coach

Gecertificeerd OERsterk coach

De OERsterk coach kijkt naar voeding, beweging, ontspanning en mindset. Je wordt leider van je eigen gezondheid.

Alles begint met een eerste stap. Je hoeft het roer niet in één keer om te gooien. De OERsterk coach helpt je om dit proces makkelijk, leerzaam en leuk te maken.

Is je lijf je lief? Leef dan preventief!

OERsterk is het initiatief en het levenswerk van Richard de Leth. Geneeskundige, tegendenker, meevoeler, specialist in de preventieve leefstijlgeneeskunde.

Erkend NOBCO coach

NOBCO, de Nederlandse Orde van Beroepscoaches, is de grootste beroepsorganisatie voor coaches in Nederland. Ze zijn het aanspreekpunt voor en over coaching in Nederland. Ze zijn er voor mensen die op zoek zijn naar een professionele coach en voor coaches die willen werken aan verdere professionalisering van het coach-vak.

NOBCO is sinds 2008 onderdeel van European Mentoring & Coaching Council| EMCC

Erkend DVN leefstijlcoach

DiabetesBaas is erkend door de Diabetesvereniging Nederland (DVN) met het DVN keurmerk ' Oog voor diabetes' .

DVN: " De drempel om te gaan sporten of bewegen is vaak hoog. Zeker als je diabetes hebt. Want wat als je bloedglucosewaarde bijvoorbeeld ineens daalt? Bezoek een leefstijlcoach met het DVN keurmerk ‘oog voor diabetes’. Zij weten hoe ze jou moeten begeleiden." 


De erkend DVN leefstijlcoach weet welke effecten sporten op korte en lange termijn op het lichaam van de cliënt kunnen hebben en kan hierop anticiperen.

Mijn inspirators

drs. Richard de Leth - Oprichter OERsterk

Richard is mijn inspirator op het gebied van OERsterk leven.

Richard zijn motto is "Is je lijf je lief, leef dan preventief!'

Joseph McClendon III -  NLP coach bij Tony Robbins

Joseph McClendon (The A-Factor) is mijn inspirator op het gebied van NLP. 

Joseph zijn motto is "Shake that ass!"

Thijs Lindhout - 100% Inspiratie Podcast

Thijs is met zijn podcast mijn inspirator op het gebied van Geluk en Succes

Thijs zijn motto is "Het leven is geen zoektocht naar geluk & succes, maar naar connectie met jezelf."

Bas van de Goor - BasvandeGoorFoundation

Bas van der Goor is mijn grote inspirator op het gebied van Diabetes en Bewegen.

Bas zijn motto is "Door sporten je Diabetes beter onder controle!"

prof. dr. Henk J.G. Bilo - gespecialiseerd in diabetes

Professor Henk Bilo is mijn grote inspirator op het gebied van DiabetesKennis.

Henk zijn motto is: "Hou van jezelf!"

Robert van der Wolk - Auteur, Spreker en Life-Coach

Robert van der Wolk is mijn grote inspirator op het gebied van DiabetesCoaching.

Robert zijn motto is "Vind nieuwe wegen om om te gaan met je diabetes!"